Descubre y comparte nuestro conocimiento público

Se han encontrado 19 recursos

Resultados de búsqueda

El presente resumen reúne los resultados del un análisis climático de dos diferentes documentos. Por un lado se desarrolló un Atlas de Impactos del Cambio Climático en la producción de cacao en América Central y el Caribe que contiene mapas de zonas agroclimáticas y mapas del gradiente de impacto...


Bunn, Christian[Cacao sostenible adaptado al clima a gran escala en América Central y el Caribe]Cacao sostenible adaptado al clima a gran escala en América Central y el Caribe

Climate-smart agriculture (CSA) is widely promoted as an approach for reorienting agricultural development under the realities of climate change. Prioritising research-for-development activities is crucial, given the need to utilise scarce resources as effectively as possible. However, no framewo...


Thornton, Philip K.Whitbread, Anthony M.Baedeker, TobiasCairns, Jill E.Claessens, LievenBaethgen, Walter E.Bunn, ChristianFriedmann, MichaelGiller, Ken E.Herrero, Mario T.Howden, MarkKilcline, KevinNangia, VinayRamírez Villegas, JuliánKumar, ShalanderWest, Paul C.Keating, Brian[A framework for priority-setting in climate smart agriculture research]A framework for priority-setting in climate smart agriculture research

These data correspond to the results of the agroclimatic zones of cocoa for the Central America and the Caribbean regions and per country. The data make reference to the ideal zones for cocoa production in three different periods of time (baseline 1970-2000, 2020 - 2049, 2040 - 2069), which allow...


Bunn, ChristianLundy, MarkCastro-Llanos, Fabio[Replication Data for: The impact of climate change on cacao production in Central America and the Caribbean]Replication Data for: The impact of climate change on cacao production in Central America and the Caribbean

Honduras is now the largest coffee producer in Central America. Low cost of production, generational change and institutional support resulted in an average annual production growth of 5%. About 110,000 families have coffee as a primary income. 95% of these are smallholders with less than 7ha. Co...


Bunn, ChristianLundy, MarkLäderach, PeterGirvetz, Evan H.Castro, Fabio[Climate Smart coffee in Honduras]Climate Smart coffee in Honduras

El presente documento es un atlas de Centro América y El Caribe que proporciona información general sobre los diferentes grados de esfuerzo de adaptación necesarios para mitigar los impactos del cambio climático en la producción de cacao. Así mismo, contiene mapas de la región, y por país, de las...


Bunn, ChristianLundy, MarkWiegel, JenniferCastro-Llanos, Fabio[Impacto del cambio climático en la producción de cacao para Centroamérica y El Caribe. Atlas]Impacto del cambio climático en la producción de cacao para Centroamérica y El Caribe. Atlas

Climate change has become a reality that affects coffee producers across the world. The prioritization of adaptation tools for coffee is not a trivial task: available means are limited, climate change is not uniform and each coffee stakeholder group has a different decision environment Therefore,...


Bunn, ChristianCastro, FabioLundy, Mark[The impact of climate change on coffee production in Central America]The impact of climate change on coffee production in Central America

El cambio climático está afectando la cadena de valor del café peruano. Los cambios en los patrones de lluvias y las variaciones de temperatura reducen la productividad del cultivo y merman su calidad. El presente estudio estima que entre 13% y 40% del área cafetalera del nororiente dejarán de te...


Robiglio, ValentinaBaca, Maria GuadalupeDonovan, JasonBunn, ChristianReyes, MartínGonzáles, DavidSánchez, Carlos[Impacto del cambio climático sobre la cadena de valor del café en el Perú]Impacto del cambio climático sobre la cadena de valor del café en el Perú

Actualmente, Honduras es el mayor productor de café en Centro América. El bajo costo de producción, el cambio generacional y el apoyo institucional dieron como resultado un crecimiento de la producción anual promedio del 5 %. Cerca de 110.000 familias obtienen su ingreso primario del café y de e...


Bunn, ChristianLundy, MarkLäderach, PeterCastro-Llanos, FabioGirvetz, Evan H.[Café sostenible adaptado al clima en Honduras]Café sostenible adaptado al clima en Honduras

The climate-smart agriculture (CSA) concept reflects an ambition to improve the integration of agriculture development and climate responsiveness. It aims to achieve food security and broader development goals under a changing climate and increasing food demand. CSA initiatives sustainably increa...


Bunn, ChristianLundy, MarkLäderach, PeterFernández Kolb, PabloCastro-Llanos, Fabio[Climate-smart coffee in Uganda]Climate-smart coffee in Uganda

This document presents the results of the coffee climate analysis made for East Africa. It contains some of the maps of future changes in suitability for Arabica and Robusta coffee in East Africa and describes some of the implications for the degree of climate change adaptation required for each ...


Bunn, Christian[Achieving climate-smart coffee in East Africa.]Achieving climate-smart coffee in East Africa.

Selecciona los documentos para visualizarlos

Nombre del archivo Ver recurso