Descubre y comparte nuestro conocimiento público

Se han encontrado 11 recursos

Resultados de búsqueda

Honduras is now the largest coffee producer in Central America. Low cost of production, generational change and institutional support resulted in an average annual production growth of 5%. About 110,000 families have coffee as a primary income. 95% of these are smallholders with less than 7ha. Co...


Bunn, ChristianLundy, MarkLäderach, PeterGirvetz, Evan H.Castro, Fabio[Climate Smart coffee in Honduras]Climate Smart coffee in Honduras

El presente documento es un atlas de Centro América y El Caribe que proporciona información general sobre los diferentes grados de esfuerzo de adaptación necesarios para mitigar los impactos del cambio climático en la producción de cacao. Así mismo, contiene mapas de la región, y por país, de las...


Bunn, ChristianLundy, MarkWiegel, JenniferCastro-Llanos, Fabio[Impacto del cambio climático en la producción de cacao para Centroamérica y El Caribe. Atlas]Impacto del cambio climático en la producción de cacao para Centroamérica y El Caribe. Atlas

This brief summarizes the results of participatory workshops and research on the implementation of CSC in Central America. Many of the practices proposed are already known to and used by Central American farmers seeking to reduce the risks for both the quality and quantity of their production. Th...


Bunn, ChristianFernández Kolb, PabloWiegel, JenniferGuharay, FalguniHurtado, NinoskaLundy, MarkCastro-Llanos, Fabio[Climate-smart Cocoa in Central America and the Caribbean]Climate-smart Cocoa in Central America and the Caribbean

Guatemala is the second-largest coffee producer in Central America after Honduras. The coffee sector is a driver of the rural economy, providing incomes for over 122000 farmers, 98% of whom are smallholders. Guatemalan coffee production generates half a million jobs in the rural economy, nearly 1...


Bunn, ChristianLundy, MarkLäderach, PeterFernández Kolb, PabloCastro-Llanos, FabioRigsby, Dylan[Climate Smart coffee in Guatemala]Climate Smart coffee in Guatemala

El café es básico en las exportaciones y producción agrícola de América Central, y El Salvador no es la excepción. Este constituye el segundo mayor producto de exportación en términos de valor, con ingresos anuales de US$113,4 millones en moneda extranjera. El sector cafetalero genera más de 40.0...


Fernández Kolb, PabloCastro-Llanos, FabioMartinez-Valle, ArmandoSiles, PabloLäderach, PeterLundy, MarkBunn, Christian[Café sostenible adaptado al clima en El Salvador]Café sostenible adaptado al clima en El Salvador

Coffee is a staple of Central American exports and agricultural production, not least in El Salvador. Coffee is the second-highest export in terms of value at around US$ 113.4 million in annual foreign currency earnings. The coffee sector directly generates over 40,000 jobs in rural El Salvador. ...


Fernández Kolb, PabloCastro-Llanos, FabioMartinez-Valle, ArmandoSiles, PabloLäderach, PeterLundy, MarkBunn, Christian[Climate Smart Coffee in El Salvador]Climate Smart Coffee in El Salvador

El presente documento es un atlas de Centro América y El Caribe que proporciona información general sobre los diferentes grados de esfuerzo de adaptación necesarios para mitigar los impactos del cambio climático en la producción de café. Así mismo, contiene mapas de la región, y por país, de las ...


Bunn, ChristianLundy, MarkCastro-Llanos, Fabio[Impacto del cambio climático en la producción de café en México y Centroamérica]Impacto del cambio climático en la producción de café en México y Centroamérica

This document is a climate –smart cocoa profile for West Africa. It summarizes the results of a climate analysis made for the region.This brief is divided in 4 sections to guide adaptation at scale: Towards resilient production at scale, Recommendation domains to scale climate smart cocoa, Scalin...


Bunn, Christian[Achieving climate-smart cocoa in West Africa]Achieving climate-smart cocoa in West Africa

This document is a climate –smart coffee profile for Central America. It summarizes the results of a climate analysis made for the region. This brief is divided in 4 sections to guide adaptation at scale: Towards resilient production at scale, Recommendation domains to scale climate smart coffee,...


Bunn, Christian[Achieving climate-smart coffee in Central America]Achieving climate-smart coffee in Central America

Bunn, ChristianLundy, MarkWiegel, JenniferCastro-Llanos, FabioFernández Kolb, Pablo[Cacao sostenible adaptado al clima en Centroamérica y el Caribe: Hacia una producción resiliente a gran escala]Cacao sostenible adaptado al clima en Centroamérica y el Caribe: Hacia una producción resiliente a gran escala

Selecciona los documentos para visualizarlos

Nombre del archivo Ver recurso