Descubre y comparte nuestro conocimiento público

Se han encontrado 7 recursos

Resultados de búsqueda

Introducción -- Recursos genéticos -- Especies y variedades de hortalizas -- Cultivo al aire libre -- Manejo agronómico de hortalizas bajo invernadero -- Producción orgánica -- riego y nutrición de plantas -- Sanidad de plantas -- Buenas practicas agrícolas


Kehr Mellado, ElizabethLeonelli Cantergiani, GinaMedina Medina, LeovijildoPihán Soriano, RodolfoSolano Solís, JaimeTighe Neira, Ricardo[Técnicas de producción hortícola en el sur de Chile : para pequeños(as) productores(as) de la agricultura familiar campesina]Técnicas de producción hortícola en el sur de Chile : para pequeños(as) productores(as) de la agricultura familiar campesina

Introducción -- Recursos genéticos -- Especies y variedades de hortalizas -- Cultivo al aire libre -- Manejo agronómico de hortalizas bajo invernadero -- Producción orgánica -- riego y nutrición de plantas -- Sanidad de plantas -- Buenas practicas agrícolas


Kehr Mellado, ElizabethLeonelli Cantergiani, GinaMedina Medina, LeovijildoPihán Soriano, RodolfoSolano Solís, JaimeTighe Neira, Ricardo[Técnicas de producción hortícola en el sur de Chile : para profesionales y técnicos del área agropecuaria]Técnicas de producción hortícola en el sur de Chile : para profesionales y técnicos del área agropecuaria

In this work, the effect of aqueous and methanolic extracts from roots and shoots of Ulex europaeus L. on the total polyphenol content of Capsicum annuum L. and Lactuca sativa L. grown in laboratory and greenhouse conditions was evaluated. Treatments consisted of U. europaeus L. extracts (20, 40,...


Tighe Neira, Ricardo MarceloDíaz Harris, RamiroLeonelli Cantergiani, GinaMejías Lagos, PatriciaIglesias González, CarlaInostroza Blancheteau, Claudio[Effect of Ulex europaeus L. extracts on polyphenol concentration in Capsicum annuum L. and Lactuca sativa L.]Effect of Ulex europaeus L. extracts on polyphenol concentration in Capsicum annuum L. and Lactuca sativa L.

Mapuche farmers in southern Chile have been cultivating local ecotypes of chili pepper (Capsicum annuum L.), called locally "Cacho de cabra", for many decades. It is used to make "merkén", a condiment that is consumed locally and exported. This vegetable requires a nursery stage and can obtain nu...


Castillo R., ClaudiaSotomayor S., LeonardoOrtiz O., CesarLeonelli Cantergiani, GinaBorie B., FernandoRubio H., Rosa[Efecto de los hongos micorrícicos arbusculares en un cultivo ecológico de ají (Capsicum annuum L.) cacho de cabra][Effect of arbuscular mycorrhizal fungi on an ecological crop of chili peppers (Capsicum annuum L.)]Effect of arbuscular mycorrhizal fungi on an ecological crop of chili peppers (Capsicum annuum L.)

Lepechinia salviae (Lindl.) Epling is an endemic species from northern Chile, where it is important medicinal plant. Essential oil from the aerial parts of L. salviae was extracted using hydro-distillation and analyzed using Gas Chromatography linked to a MS detector and a FID detector. Total thi...


Díaz Harris, RamiroContreras, AngelLeonelli Cantergiani, GinaTighe Neira, RicardoCerda Barrera, CristianPinones, MarleneVenegas, JudithAlfaro, Susana[Chemical Composition of Essential Oil of the Aerial Parts of Lepechinia salviae (Lindl.) Epl. from Northern Chile]Chemical Composition of Essential Oil of the Aerial Parts of Lepechinia salviae (Lindl.) Epl. from Northern Chile

In this work, the effect of aqueous and methanolic extracts from roots and shoots of Ulex europaeus L. on the total poly phenol content of Capsicum annuum L. and Lactuca sativa L. grown in laboratory and greenhouse conditions was evaluated. Treatments consisted of U. europaeus L. extracts (20, 40...


Tighe Neira, RicardoDíaz Harris, RamiroLeonelli Cantergiani, GinaMejías Lagos, PatriciaIglesias-Gonzalez, CarlaInostroza Blancheteau, Claudio[Effect of Ulex europaeus L. extracts on polyphenol concentration in Capsicum annuum L. and Lactuca sativa L.]Effect of Ulex europaeus L. extracts on polyphenol concentration in Capsicum annuum L. and Lactuca sativa L.

Mapuche farmers in southern Chile have been cultivating local ecotypes of chili pepper (Capsicum annuum L.), called locally 'Cacho de cabra', for many decades. It is used to make 'merken', a condiment that is consumed locally and exported. This vegetable requires a nursery stage and can obtain nu...


Castillo Rubio, ClaudiaSotomayor S, LeonardoOrtiz O, CesarLeonelli Cantergiani, GinaBorie B, FernandoRubio H, Rosa[EFFECT OF ARBUSCULAR MYCORRHIZAL FUNGI ON AN ECOLOGICAL CROP OF CHILI PEPPERS (Capsicum annuum L.)]EFFECT OF ARBUSCULAR MYCORRHIZAL FUNGI ON AN ECOLOGICAL CROP OF CHILI PEPPERS (Capsicum annuum L.)

Selecciona los documentos para visualizarlos

Nombre del archivo Ver recurso