Colombia desarrolló una política de crecimiento verde, como un nuevo motor para el desarrollo agrícola y de los territorios en el marco de un contexto internacional favorable (Acuerdos de Paris, OCDE). El enfoque de crecimiento verde permite
integrar objetivos múltiples en relación a lo productiv...
Howland, Fanny Cecile
,
Le Coq, Jean François
,
Martínez Barón, Deissy
,
Tapasco, Jeimar
,
Loboguerrero Rodriguez, Ana María
,
Sandoval, José Manuel
,
Jaramillo, Carmen Lucía
,
Villamil, Mario
,
[Hacia una política de crecimiento verde para el sector agropecuario en Colombia]
,
Hacia una política de crecimiento verde para el sector agropecuario en Colombia
This learning brief is part of a series to capture the process, progress and lessons from CCAFS in its endeavor to plan, implement and deliver research outcomes. Since the last of these learning
notes was published1, the process for finalizing the impact pathways (IPs) was considerably simplified...
Schuetz, Tonya
,
Förch, Wiebke
,
Thornton, Philip K.
,
Wollenberg, L.
,
Hansen, James
,
Jarvis, Andy
,
Coffey, Kevin
,
Bonilla Findji, Osana
,
Loboguerrero Rodriguez, Ana María
,
Martínez Barón, Deissy
,
Aggarwal, Pramod K.
,
Sebastian, Leocadio S.
,
Zougmoré, Robert B.
,
Kinyangi, James
,
Vermeulen, Sonja J.
,
Radeny, Maren A.O.
,
Moussa, Abdoulaye S.
,
Sajise, A.
,
Khatri-Chhetri, Arun
,
Richards, Meryl
,
Jost, Christine
,
Jay, A.
,
[Learning Brief: Lessons in Theory of Change from a Series of Regional Planning Workshops]
,
Learning Brief: Lessons in Theory of Change from a Series of Regional Planning Workshops
If we are to achieve the Sustainable Development Goals (SDGs) related to poverty, climate change and food and nutrition security, the agricultural development community (research institutions, private sector, farmer
organizations, national and international agencies) will have to work collective...
Dinesh, Dhanush
,
Loboguerrero Rodriguez, Ana María
,
Millan, Alberto
,
Rawe, Tonya
,
Stringer, Lindsay
,
Thornton, Philip K.
,
Vermeulen, Sonja J.
,
Campbell, Bruce M.
,
[A 6 part action plan to transform food systems under climate change, Creative actions to accelerate progress towards the SDGs]
,
A 6 part action plan to transform food systems under climate change, Creative actions to accelerate progress towards the SDGs
La República Dominicana es un país con un alto nivel de exposición y vulnerabilidad a eventos climáticos extremos a nivel mundial; es por esto que el Ministerio de Agricultura (MA) en colaboración con el Programa de Investigación CGIAR en Cambio Climático, Agricultura y
Seguridad Alimentaria (CCA...
Flores, E.
,
Loboguerrero Rodriguez, Ana María
,
Martínez Barón, Deissy
,
Boa, María
,
Mancebo J
,
[Estado del Arte en Cambio Climático, Agricultura y Seguridad Alimentaria de la República Dominicana]
,
Estado del Arte en Cambio Climático, Agricultura y Seguridad Alimentaria de la República Dominicana
El Salvador es uno de los países con mayor vulnerabilidad ante los efectos del cambio climático en América Central; es por esto que el Ministerio de Agricultura y Ganadería (MAG) en colaboración con el Programa de Investigación de CGIAR en Cambio Climático, Agricultura y Seguridad Alimentaria (CC...
Boa, María
,
Loboguerrero Rodriguez, Ana María
,
Martínez Barón, Deissy
,
Olano JA
,
Gómez, L.A.
,
Cabrera JE
,
[Estado del Arte en Cambio Climático, Agricultura y Seguridad Alimentaria en El Salvador]
,
Estado del Arte en Cambio Climático, Agricultura y Seguridad Alimentaria en El Salvador
Agriculture, and consequently food security and livelihoods, is already being affected by climate change, according to latest science from the IPCC. The various strands of work already underway on agriculture within the UNFCCC process can be strengthened and made more coherent. A 2015 climate agr...
Campbell, Bruce M.
,
Wamukoya, George
,
Kinyangi, James
,
Verchot, Louis V.
,
Wollenberg, L.
,
Vermeulen, Sonja J.
,
Minang, Peter A.
,
Neufeldt, Henry
,
Vidal, Alain
,
Loboguerrero Rodriguez, Ana María
,
Hedger, Merylyn
,
[The Role of Agriculture in the UN Climate Talks]
,
The Role of Agriculture in the UN Climate Talks
Honduras ha sido identificado como el país con mayor vulnerabilidad en términos de riesgo, variabilidad y cambio climático de Centroamérica; es por esto que la Secretaría de Agricultura y Ganadería (SAG) en colaboración con el Programa de Investigación de CGIAR en Cambio
Climático, Agricultura y ...
Vásquez, M.R.
,
Loboguerrero Rodriguez, Ana María
,
Martínez Barón, Deissy
,
Boa, María
,
Moncada JL
,
[Estatus de la gestión de riesgos climáticos en el sector agroalimentario y su importancia para la seguridad alimentaria y nutricional en Honduras]
,
Estatus de la gestión de riesgos climáticos en el sector agroalimentario y su importancia para la seguridad alimentaria y nutricional en Honduras
El cambio climático ha provocado numerosos efectos en el medio rural de Costa Rica; es por esto que el Ministerio de Agricultura y Ganadería de Costa Rica (MAG) en colaboración con el Programa de Investigación de CGIAR en Cambio Climático, Agricultura y Seguridad Alimentaria (CCAFS) en América La...
Gameda, Seble
,
Loboguerrero Rodriguez, Ana María
,
Martínez Barón, Deissy
,
Boa, María
,
Flores, R.
,
[Estado del Arte en Cambio Climático, Agricultura y Seguridad Alimentaria en Costa Rica]
,
Estado del Arte en Cambio Climático, Agricultura y Seguridad Alimentaria en Costa Rica
Guatemala es un país sensible a los efectos del cambio climático debido a sus características sociales y ambientales; es por esto que el Ministerio de Agricultura, Ganadería y Alimentación (MAGA) en colaboración con el Programa de Investigación de CGIAR en Cambio Climático, Agricultura y Segurida...
Boa, María
,
Loboguerrero Rodriguez, Ana María
,
Martínez Barón, Deissy
,
Rojas, EA
,
[Estado del Arte en Cambio Climático, Agricultura y Seguridad Alimentaria en Guatemala]
,
Estado del Arte en Cambio Climático, Agricultura y Seguridad Alimentaria en Guatemala
Agriculture, and consequently food security and livelihoods, is already being affected by climate change, according to latest science from the IPCC (Porter et al. 2014). The IPCC agrees that the world needs to produce at least 50% more food than we do today in order to meet the goal of feeding a ...
Hedger, Merylyn
,
Campbell, Bruce M.
,
Wamukoya, George
,
Kinyangi, James
,
Verchot, Louis V.
,
Wollenberg, L.
,
Vermeulen, Sonja J.
,
Minang, Peter A.
,
Neufeldt, Henry
,
Vidal, Alain
,
Loboguerrero Rodriguez, Ana María
,
Friis, Anette Engelund
,
Millan, Alberto
,
[Progress on agriculture in the UN climate talks: How COP21 can ensure a food-secure future]
,
Progress on agriculture in the UN climate talks: How COP21 can ensure a food-secure future