The effect of climate on dairy and beef cattle is variable and complex because it affects the environment in which the animals are raised and reproduced. Its influence on animal welfare and production have been recognized and studied since 1950's. Climate affects livestock directly and indirectly...
El efecto del clima en el ganado bovino es variable y complejo, ya que condiciona el medioambiente en el que los animales viven y se reproducen. Sus influencias en el bienestar y producción animal han sido reconocidas y estudiadas desde 1950. El clima afecta al ganado directa e indirectamente, ya...
Arias Inostroza, Rodrigo
,
Mader, Terry
,
Escobar, Carlos Paul
,
[Factores climáticos que afectan el desempeño productivo del ganado bovino de carne y leche]
,
[Climatic factors affecting cattle performance in dairy and beef farms]
,
Climatic factors affecting cattle performance in dairy and beef farms
Datos climáticos del periodo diciembre a febrero de los años 1999 al 2007 provenientes de estaciones meteorológicas situadas en Curicó, Chillán,
Temuco y Osorno fueron utilizados para calcular un índice temperatura-humedad ajustado por el efecto del viento y de la radiación (THIadj-max). Las
vari...
Meteorological data from December to January of years 1999 to 2007 from weather stations located in four localities in Chile (Curicó, Chillán, Temuco and Osorno) were used to calculate the adjusted temperature-humidity index (THIadj-max). Climate variables used to calculate the index were: wind s...
Arias Inostroza, Rodrigo
,
Mader, Terry
,
[Determinación del riesgo potencial de estrés térmico del ganado bovino en cuatro localidades del centro y sur de Chile]
,
[Determination of potential risk of heat stress of cattle in four locations of Central and Southern Chile]
,
Determination of potential risk of heat stress of cattle in four locations of Central and Southern Chile
Se evaluó el efecto del tipo de sustrato a fermentar por Saccharomyces cerevisiae (Sc) sobre la digestibilidad in vitro de la proteína cruda (Divcp y Div2h), de la proteína verdadera (Dtp) y la tasa de degradación de proteína (kdcp) en diferentes extractos proteicos producidos por esta levadura. ...
The in vitro crude protein (CP) digestibility (Divcp), true protein digestibility (Dtp) and degradation rate (kdcp) were measured in different protein extracts of Saccharomyces cerevisiae (Sc) yeast. These extracts were generated through a biotechnological method (solid state fermentation). Wheat...
Velásquez Briceño, Alejandro
,
Arias Inostroza, Rodrigo
,
[Effect of substrate on the in vitro protein digestibility of extracts
generated by Saccharomyces cerevisiae]
,
[Efecto del tipo de sustrato sobre la digestibilidad in vitro de la proteína de extractos generados por Saccharomyces cerevisiae]
,
Efecto del tipo de sustrato sobre la digestibilidad in vitro de la proteína de extractos generados por Saccharomyces cerevisiae