Descubre y comparte nuestro conocimiento público

Se han encontrado 153 recursos

Resultados de búsqueda

The coffee growing regions on the slopes of Mt. Kilimanjaro have become progressively warmer and drier over the past 48 years. The minimum temperature is the predominant climatic variable which influences coffee yields over longer-term climatic change. In contrast, the amounts of rainfall and in ...


Craparo, A.C.W.Asten, Piet J.A. vanLäderach, PeterJassogne, Laurence T.P.Grab, S.W.[The influence and implications of climate change and variability on Coffea arabica in the East African highlands: Mt. Kilimanjaro case study]The influence and implications of climate change and variability on Coffea arabica in the East African highlands: Mt. Kilimanjaro case study

Vietnam is one of the countries particularly vulnerable to climate change. Increased temperatures, increased salinity intrusion due to sea-level rise and altering precipitation patterns significantly affect livelihood options of smallholder farmers, resulting in losses in agricultural production....


Lan, Le NgocMartínez Valle, Armando IsaacParker, LouisBourgoin, ClémentThan, Nguyen ThiGuerten, NoraGrosjean, GodefroyHung, Pham AnhLan, Vu CongTran, Vuong ThucHa, Pham QuangThong, Dao VanThanh, Luong HuuLäderach, Peter[Pragmatic economic valuation of adaptation risk and responses across scales Case study in Vietnam]Pragmatic economic valuation of adaptation risk and responses across scales Case study in Vietnam

Costa Rica lidera en América Central los esfuerzos de mitigación del cambio climático en el sector ambiental y la agricultura de exportación, el campo de la adaptación está menos desarrollado (MAG y CCAFS, 2013). El país estableció el primer sistema en la región de Pagos por Servicios Ambientale...


Bouroncle, ClaudiaImbach, PabloLäderach, PeterRodríguez, BeatrizMedellín, ClaudiaFung, EmilyMartínez Rodríguez, M.R.Donatti, Camila I.[La agricultura de Costa Rica y el cambio climático: ¿Dónde están las prioridades para la adaptación?]La agricultura de Costa Rica y el cambio climático: ¿Dónde están las prioridades para la adaptación?

El aumento de la temperatura media anual y la disminución de la precipitación que se prevén para el año 2030, debido a efectos del cambio climático, tendrán impactos significativos en la agricultura de todo el país. En consecuencia, es probable que las áreas aptas para los cultivos que sustentan...


Bouroncle, ClaudiaImbach, PabloLäderach, PeterRodríguez, BeatrizMedellín, ClaudiaFung, Emily[La agricultura de El Salvador y el cambio climático: ¿Dónde están las prioridades para la adaptación?]La agricultura de El Salvador y el cambio climático: ¿Dónde están las prioridades para la adaptación?

Con la Ley Marco para Regular la Reducción de la Vulnerabilidad, la Adaptación Obligatoria ante los efectos del Cambio Climático y la Mitigación de Gases de Efecto Invernadero (LMCC) aprobada en el año 2013, el Gobierno de Guatemala definió un importante instrumento para la participación y el tra...


Bouroncle, ClaudiaImbach, PabloLäderach, PeterRodríguez, BeatrizMedellín, ClaudiaFung, EmilyMartínez Rodríguez, M.R.Donatti, Camila I.[La agricultura de Guatemala y el cambio climático: ¿Dónde están las prioridades para la adaptación?]La agricultura de Guatemala y el cambio climático: ¿Dónde están las prioridades para la adaptación?

The “How To Do Note: Climate change risk assessments in value chain projects” provides guidance for the design and development of climate-smart value chains. A number of tools and resources are available to support decision makers at various stages in value chain development. Mainstreaming clima...


Vermeulen, Sonja J.Dinesh, DhanushLäderach, PeterMwongera, Caroline[How can we develop value chain programs that address climate risks?]How can we develop value chain programs that address climate risks?
Rikxoort, H. vanJassogne, Laurence T.P.Läderach, PeterAsten, Piet J.A. van[Integrating climate change adaptation and mitigation in East African coffee ecosystems]Integrating climate change adaptation and mitigation in East African coffee ecosystems

Honduras is now the largest coffee producer in Central America. Low cost of production, generational change and institutional support resulted in an average annual production growth of 5%. About 110,000 families have coffee as a primary income. 95% of these are smallholders with less than 7ha. Co...


Bunn, ChristianLundy, MarkLäderach, PeterGirvetz, Evan H.Castro, Fabio[Climate Smart coffee in Honduras]Climate Smart coffee in Honduras

La producción de café en Mesoamérica es parte importante de la economía y la sociedad, al ser eje del bienestar de miles de familias y contribuir significativamente al PIB agrícola de diversos países. Pero las proyecciones indican que es en México y América Central donde el cambio climático tendr...


Läderach, PeterHaggar, Jeremy P.Lau, CEitzinger, AntonOvalle Rivera, OrianaBaca, MaríaJarvis, AndyLundy, Mark[Café Mesoamericano: desarrollo de una estrategia de adaptación al cambio climático]Café Mesoamericano: desarrollo de una estrategia de adaptación al cambio climático

Coffee and mango contribute significantly to Haiti’s agricultural gross domestic product and export revenues. Generating income valued at US$11 million in 2011, mango has become one of the country’s most important export commodities. In contrast, coffee exports steadily declined from $7 millio...


Eitzinger, AntonLäderach, PeterCarmona, StephaniaCollet, LJean-Simon, LDufane, PNowak, Andreea[Haiti: coffee and mango production in a changing climate]Haiti: coffee and mango production in a changing climate

Selecciona los documentos para visualizarlos

Nombre del archivo Ver recurso