This report provides a summary of the learning alliance project. Starting in 2003, a group of actors in Central America including International and local NGOs, an international agricultural research center, a national university and the International Development Research Centre came together to e...
Lundy, Mark
,
[Diversified livelihoods through effective agro-enterprise interventions: Creating a cumulative learning framework between CIAT and development NGOs in Central America.]
,
Diversified livelihoods through effective agro-enterprise interventions: Creating a cumulative learning framework between CIAT and development NGOs in Central America.
Este documento hizo parte de la sesión 2 (Modelos de Vinculación de Productores Pobres Mediante Negocios Inclusivos) del Taller Regional de Intercambio de la Alianza de Aprendizaje, realizado en junio de 2010, y presenta el concepto de Negocios Inclusivos (Qué son, Cuáles son sus beneficios para ...
Lundy, Mark
,
Vander Heyden, Daniel
,
[Negocios Inclusivos – Modelos Empresariales Incluyentes. Conceptos, Casos y Perspectivas para la Alianza de Aprendizaje.]
,
Negocios Inclusivos – Modelos Empresariales Incluyentes. Conceptos, Casos y Perspectivas para la Alianza de Aprendizaje.
El presente documento es un atlas de Centro América y El Caribe que proporciona información general sobre los diferentes grados de esfuerzo de adaptación necesarios para mitigar los impactos del cambio climático en la producción de cacao. Así mismo, contiene mapas de la región, y por país, de las...
Bunn, Christian
,
Lundy, Mark
,
Wiegel, Jennifer
,
Castro-Llanos, Fabio
,
[Impacto del cambio climático en la producción de cacao para Centroamérica y El Caribe. Atlas]
,
Impacto del cambio climático en la producción de cacao para Centroamérica y El Caribe. Atlas
La falta de una inclusión justa y en buenas condiciones con los mercados es una de las barreras que enfrentan los productores con pequenas extensiones de tierra en América Latina y, en general, en los países en desarrollo. Los agronegocios inclusivos han emergido como un concepto y una práctica q...
Hurtado Bermudez, Jhon Jairo
,
Lundy, Mark
,
Melo, Jenny
,
León, Zeyla de
,
Paul, Larry
,
Zapata, Jennifer
,
Navarro, Melba
,
Mercado, Paola
,
Muñoz, Adriana
,
[¿Qué facilita o limita las relaciones comerciales incluyentes con pequeños productores? Análisis de tres casos en América Latina]
,
¿Qué facilita o limita las relaciones comerciales incluyentes con pequeños productores? Análisis de tres casos en América Latina
Este informe comienza con una presentación general del cacao en Colombia y la región, seguida por una explicación a fondo de nuestra metodología. Las secciones siguientes abarcan temas específicos sobre la manera en que funcionan los mercados de cacao, información sobre prácticas poscosecha y pre...
Abbott, Philip C.
,
Benjamin, Tamara J.
,
Burniske, Gary R.
,
Croft, Marcia M.
,
Fenton, Marieke
,
Kelly, Colleen R.
,
Lundy, Mark
,
Rodriguez Camayo, Fernando
,
Wilcox, Michael D.
,
[An analysis of the supply chain of cacao in Colombia]
,
[Análisis de la cadena de cacao en Colombia]
,
Análisis de la cadena de cacao en Colombia
Donovan, J.
,
Stoian, D.
,
Lundy, Mark
,
[Challenges and approaches for inclusive value-chain development: introduction]
,
Challenges and approaches for inclusive value-chain development: introduction
Context:
Fairtrade (FT) is one of the most well-known Alternative Trade Organizations (ATOs). The FT movement intends to develop mutually beneficial partnerships, support organizational capacity building, guarantee prices higher than market prices, and provide a social premium to finance communi...
Río Duque, Martha Lilia del
,
González, Carolina
,
Córdoba, Diana M.
,
Howland, Fanny Cecile
,
Gutiérrez, Natalia
,
Lundy, Mark
,
[Impacts of Fair Trade-Certified Coffee in Nicaragua,Brazil, Honduras, and Peru: Implications for livelihoods and empowerment of farm workers and independent smallholder producers.]
,
Impacts of Fair Trade-Certified Coffee in Nicaragua,Brazil, Honduras, and Peru: Implications for livelihoods and empowerment of farm workers and independent smallholder producers.
Smallholder farmers around the globe are facing unstable productivity due to changing climate and weather patterns. The ways in which the private sector supports these farmers to build resilience to and/or engage in efforts to mitigate climate change can have significant impact on farmer liveliho...
Sloan, Kealy
,
Teague, Elizabeth
,
Talsma, Tiffany
,
Daniels, Stephanie
,
Bunn, Christian
,
Jassogne, Laurence T.P.
,
Lundy, Mark
,
[One Size Does Not Fit All: Private-Sector Perspectives on Climate Change, Agriculture and Adaptation]
,
One Size Does Not Fit All: Private-Sector Perspectives on Climate Change, Agriculture and Adaptation
Lundy, Mark
,
Benjamin, Tamara J.
,
Abbott, Philip C.
,
Burniske, Gary R.
,
Croft, Marcia M.
,
Fenton, Marieke
,
Kelly, Colleen R.
,
Rodríguez Camayo, Fernando
,
Wilcox, Michael D.
,
[Cacao para la Paz: Un Análisis de la Cadena Productiva de Cacao en Colombia]
,
Cacao para la Paz: Un Análisis de la Cadena Productiva de Cacao en Colombia
Malnutrition in all its forms is a major challenge everywhere in the world, and particularly in low and middle income countries. To reduce malnutrition, innovations in food systems are needed to both provide sufficient options for consumers to obtain diets with adequate nutritional value, and to ...
Brauw, Alan de
,
Berg, Marrit van den
,
Brouwer, Inge D.
,
Snoek, Harriette
,
Vignola, Raffaele
,
Melesse, Mequanint B.
,
Lochetti, Gaia
,
Wagenberg, Coen van
,
Lundy, Mark
,
Maître d'Hôtel, Eloide
,
Ruben, Ruerd
,
[Food system innovations for healthier diets in low and middle-income countries]
,
Food system innovations for healthier diets in low and middle-income countries