The Green Revolution and increasing living standards of the people of India, especially in Kerala, have resulted in a gradual shift in the cassava utilization pattern. Despite the fact that India has the world’s highest cassava yield, the crop’s importance for food security is giving way to its r...
Premkumar, T.
,
Padmaja, G.
,
Moorthy, S.N.
,
Nanda, S.K.
,
George, Mathew
,
Balagopalan, C.
,
[New cassava products of future potential in India]
,
New cassava products of future potential in India
Current global starch production is approximating 50 million tonnes. While the starch production growth rate steadily continues to surpass average population growth figures, the make-up by starch source and production regions have been changing. The world share of cassava-based starches may range...
Henry, Guy
,
Westby, Andrew
,
[Global cassava starch markets current situation and outlook]
,
Global cassava starch markets current situation and outlook
For more than two decades Thailand has built up an intensive and highly profitable cassava processing and export industry, mainly due to favorable price and quota policy regimes with the European Community (EC). During the 1980`s however, internal EC political pressure has attempted to reduce Tha...
Henry, Guy
,
Klakhaeng, Kaival I.
,
Gottret, María Verónica
,
[Maintaining the edge: the case of cassava technology transfer in Thailand]
,
Maintaining the edge: the case of cassava technology transfer in Thailand
Resumen: La yuca ¨Waxy¨, variedad AM 206-5, libre de amilosa, fue reportada en 2006 en el proyecto de mejoramiento de yuca del CIAT, que busca desarrollar genotipos con características especiales en el almidón presente en sus raíces. Los almidones libre de amilosa tienen diferentes propiedades f...
Pizarro, Monica
,
Sánchez, Teresa
,
Ceballos, H.
,
Morante, Nelson
,
Dufour, D.L.
,
[Diversificación de los almidones de yuca y sus posibles usos en la industria alimentaria = Diversification of cassava starch and its possible uses in food industry]
,
Diversificación de los almidones de yuca y sus posibles usos en la industria alimentaria = Diversification of cassava starch and its possible uses in food industry
Boucher, François
,
[El sistema agroalimentario localizado de los productos lácteos de Cajamarca: Una nueva perspectiva para la agroindustria rural]
,
El sistema agroalimentario localizado de los productos lácteos de Cajamarca: Una nueva perspectiva para la agroindustria rural
Gottret, María Verónica
,
Ostertag Gálvez, Carlos F.
,
Alonso Alcalá, Lisímaco
,
Laing, DR
,
[Estudio de mercado de los diferentes usos de la yuca en Colombia : Informe final - primera fase]
,
Estudio de mercado de los diferentes usos de la yuca en Colombia : Informe final - primera fase
Boucher, F
,
Requier-Desjardins, D
,
[La concentration des fromageries rurales de Cajamarca : Enjeux et difficultés d`une stratégie collective d`activation liée à qualité]
,
La concentration des fromageries rurales de Cajamarca : Enjeux et difficultés d`une stratégie collective d`activation liée à qualité
Boucher, F
,
Riveros, H
,
[Propuesta para la creación de una plataforma/unidad de investigación-enseñanza "dinámicas de desarrollo empresarial rural sobre la base de la proximidad territorial" en la región andina]
,
Propuesta para la creación de una plataforma/unidad de investigación-enseñanza "dinámicas de desarrollo empresarial rural sobre la base de la proximidad territorial" en la región andina