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Rice and its environment The different environmental factors that influence rice production are analyzed, including: temperature (high, critical low, water, and air); solar radiation; solar energy and photosynthesis; water; precipitation; transpiration; water/soil ratio; wind; and relative humidi...

Se analizan los distintos factores ambientales que influyen en la producción de grano del cultivo de arroz. Entre ellos están la temperatura (alta, baja crítica, del agua y del aire), la radiación solar, la energía solar y la fotosíntesis; el agua, la precipitación, la transpiración, la relación ...


Vargas, José Patricio[El arroz y su medio ambiente]El arroz y su medio ambiente

Four contrasting varieties of cassava (Manihot esculenta Crantz) were grown for ten months over two consecutive seasons in hillside Colombia with or without nitrogen, phosphorus and potassium fertilization. Sequential harvests were every two months. The two varieties well adapted to acid soils (C...


Pellet, DEl-Sharkawy, Mabrouk A.[Cassava varietal response to fertilization: Growth dynamics and implications for cropping sustainability]Cassava varietal response to fertilization: Growth dynamics and implications for cropping sustainability
Autor: Aste, M

Fermented and sun-dried cassava starch posesses bread-making properties that are exploited in the making of various traditional foodstuffs in Latin America. A kinetic fermentation study and the washing of different sour cassava starch samples enabled the study of the specific effect of fermentati...


Aste, M[Contribution à l`étude de l`acquisition du pouvoir de panification de l`amidon de manioc: rôles de l`acide lactique et du rayonnement solaire]Contribution à l`étude de l`acquisition du pouvoir de panification de l`amidon de manioc: rôles de l`acide lactique et du rayonnement solaire
Aste, M[Evolution des propriétés physicochimiques et fonctionnelles de l`amidon de manioc (Mcol 1522) au cours de la fermentation: mise en évidence du rôle de l`acide lactique et de l`exposition au soleil sur l`acquisition du pouvoir de panification de l`amidon aigre]Evolution des propriétés physicochimiques et fonctionnelles de l`amidon de manioc (Mcol 1522) au cours de la fermentation: mise en évidence du rôle de l`acide lactique et de l`exposition au soleil sur l`acquisition du pouvoir de panification de l`amidon aigre

La información que se presenta está basada en antecedentes proporcionados por Subsole, APECO, Christian Abud y Cía Ltda y por el Instituto de Investigaciones Agropecuarias .


International Center for Tropical Agriculture[Implicaciones de los factores edafoclimáticos en el establecimiento, manejo y utilización de pasturas]Implicaciones de los factores edafoclimáticos en el establecimiento, manejo y utilización de pasturas

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